Odpovídáme na současné globální trendy uměleckého trhu. Jsme Livebid Originals!

Odpovídáme na současné globální trendy uměleckého trhu. Jsme Livebid Originals!

6. června 2024 proběhne slavnostní spuštění online platformy pro prodej a podporu současného umění Livebid Originals. Výstava představí velká jména jako Patrik Hábl, Veronika Holcová, Karel Štědrý, Julie Kopová, Jakub Tytykalo, Anna Jožová a mnoho dalších. Prohlédněte si to nejlepší, co aktuálně vzniká v ateliérech významných současných českých umělkyň a umělců a pořiďte si dílo, které k vám patří.

Jitka Paterová
Autor
Jitka Paterová
31. 5. 2024

Umění je pro všechny!

Myšlenka projektu je jasná – zpřístupnit nákup hodnotných originální uměleckých děl všem milovníkům umění bez ohledu na jejich odborné znalosti nebo finanční rozpočet. „Umění nejsou jen malby za statisíce, sběrateli nemusí být jen úzká vrstva nejbohatších. Věříme, že na každého čeká to pravé dílo,“ vysvětluje CEO projektu Martin Semerád.

Foto koláž umělci: Na Livebid Originals v současné chvíli najdete tyto umělkyně a umělce: Jakub Tytykalo, Barbora Šaroun
      Šemberová, Patrik Hábl, Veronika Holcová, Krištof Kintera, Julie Kopová, Kateřina Štenclová, Milica Mijajlovič, David Krňanský,
      Jakub Janovský, Karel Štědrý, Anna Jožová, Lada Semecká, Tomáš Černý, Adrian Altman
Na Livebid Originals v současné chvíli najdete tyto umělkyně a umělce: Jakub Tytykalo, Barbora Šaroun Šemberová, Patrik Hábl, Veronika Holcová, Krištof Kintera, Julie Kopová, Kateřina Štenclová, Milica Mijajlovič, David Krňanský, Jakub Janovský, Karel Štědrý, Anna Jožová, Lada Semecká, Tomáš Černý, Adrian Altman.

Nová éra českého trhu s uměním

Livebid Originals odpovídá na aktuální potřeby umělecké scény a reflektuje poslední globální trendy na trhu s uměním. Spolu s umělci, sběrateli a odborníky budujeme nový prostor pro vzájemné porozumění. Díla spolu s umělci vybíráme přímo v jejich ateliérech, společně nastavujeme podmínky prodeje a certifikujeme pravost děl. Sběratelům pak pomáháme vybrat to pravé dílo, nabízíme možnost osobního setkání s dílem, a především umožníme rychlý a pohodlný nákup odkudkoli.

Setkání s novináři i VIP launch, který se odehraje 6. června v Paláci Adria v prostorách Galerie Kritiků na Praze 1 nejen slavnostně zahájí dlouhou cestu tohoto projektu, ale především představí ambiciózní plán schopný přispět k narovnávání trhu s uměním. „Umění je součástí života každého z nás a my věříme, že právě tímto směrem je třeba trh s uměním otevřít,“ dodává CEO Martin Semerád.

Podrobnosti o události

Palác Adria, vchod A - prostor Galerie Kritiků, Jungmannova 31, Praha 1
Tisková konference: 6. června 2024, od 15:00
VIP Launch: 6. června 2024, od 18:00
Vernisáž pro veřejnost: 7. června 2024, od 18:00

O Livebid Originals

Livebid Originals je nová online platforma zaměřená na podporu a prodej originálních uměleckých děl od významných jmen současných českých tvůrců. Propojuje umělce, sběratele a milovníky umění napříč republikou, analyzuje trh s uměním, predikuje sběratelský potenciál. K prodeji umění zaujímá demokratický a transparentní přístup a trh s uměním otevírá všem.